Uudessakaupungissa kaupunginhallitus siunasi SIHYn SRV:lle äänin 9-2. Päätöksestä huolimatta vieläkään kaikki päättäjät saati kaupunkilaiset eivät tiedä hankkeen kustannuksia tai siitä, mitä tarkalleen ottaen heidän rahoillaan kustannetaan. Tältä pohjalta on ymmärrettävää kaupungin viimeaikaisen poliittisen keskustelun painottuminen SIHYn suuntaan, sillä onhan kyseessä kaupungin historian kustannuksiltaan vaativin hanke. Nyt jännitetään kaupunginvaltuuston kokoontumista ja päätöstä SIHYasiasta. Mitä se tarkoittaa?

Ehkä juuri ja viimeistään nyt terveydenhuolto puitteineen kuuluisi nostaa SIHYn tavoin poliittisen keskustelun keskiöön. Puhutaanhan terveydenhuollossa miljoonista ellei kymmenistä miljoonista euroista vuositasolla lähestymistavasta riippuen. Viime kädessä terveyspalveluiden osalla puhutaan kaupunkilaisten terveydestä, elämästä ja kuolemasta.

Ensinnäkin kukin voi pohtia Ukin terveydenhuollon hankkeiden tarpeellisuutta. Olisiko terveyskeskuksen korjausvaihtoehto tuonut riittävän laadukkaan terveyspalveluratkaisun kustannustehokkaasti uusikaupunkilaisille vai toteutammeko nyt kuntalaisille parhaan mahdollisen terveyspalvelukokonaisuuden?

Toisaalta jotkut kaupunkilaiset kyselevät: Mitä suunnitellaan terveyspalveluiden ja niihin liittyvien rakennusten toteuttamiseksi? Onko kaupunkiorganisaatio tarjonnut uusikaupunkilaisille tarpeeksi tietoa asiaan liittyvien hankkeiden toteuttamisesta ja toteuttamisen perusteista tai parhaan toteutusvaihtoehdon kustannustehokkuudesta?

Syökö SIHY varat uusikaupunkilaisten laadukkailta terveyspalveluilta vai tuoko se uusia veronmaksajia rahoittamaan terveyspalveluita? Mitä Sinä toivot uusikaupunkilaiselta terveydenhuollolta ja mitkä ovat Sinun kehitysajatukseksi asiasta?

Huomioi myös blogin uudet lisätyt linkit koronavirukseen liittyen.