Vaaleissa ensikertalaiset mainostavat usein itseään uusina raikkaina tuulina ja tuoreina tulevaisuuden tekijöinä. He vetoavat äänestäjiin myös iällään, jos se vain antaa siihen mahdollisuuden. Mikä on uusien valtuutettujen panos nykyisessä valtuustossa, ovatko he tuoneet kuvioihin jotain uutta ja positiivista? Ovatko uudet valtuutetut Uudenkaupungin tulevaisuuden turva? Nostavatko he nuoruuden voimalla kaupungin ikäviä ongelmia esiin ja pistävät ne nuoruuden innolla kuntoon?

Uudelleen luottamustehtäviin janoavat päättäjät vetoavat kokemuksen kautta kertyneeseen osaamiseen. He pitävät itseään luotettavina päätöksenteon asiantuntijoina, varmana valintana kehittämään kaupunkia ja viemään sitä kohti menestystä. Mikä on kokeneiden päättäjien panos nykyisessä valtuustossa, ovatko he tuoneet kuvioihin jotain uutta ja positiivista? Ovatko kokeneet valtuutetut Uudenkaupungin tulevaisuuden turva? Nostavatko he kokemuksen voimalla ikäviä asioita esiin ja pistävät ne vanhalla rutiinilla kuntoon?

Vai onko niin, että konkaripoliitikot hiljentävät tulokkaat opettaen heidät talon tavoille? Onko puolueiden sisäinen hierarkia sellainen, ettei uusi ehdokas voi saada äänimäärän mukaista valtaa vai käykö puolue yhtenä miehenä konkariääniharavan kimppuun ja vie tältä vallan? Entä onko asia niin, ettei valtuutetun iällä ole mitään väliä, vaan hänen henkilökohtaiset avut ratkaisevat äänestäjän edun ajamisen, ottaa asioista itsenäisesti selvää, ei luota sokeasti virkamiehiin, kuuntelee kaupunkilaisia, saa suunsa auki ennen päätöstä, tekee rohkeita esityksiä, vaikka jäisikin toistuvasti vähemmistöön? Mitä Sinä odotat valtuutetulta, minkä ohjeen antaisit valtuutetuille ja mitä pidät luottamushenkilön parhaana ominaisuutena?