Hyvät strategiat päivityksineen turvaavat pitkän ja vakaan kehityksen, tämän todistaa niin Rooman valtakunnan kuin ottomaanien valtakunnan pitkä historia. Oikeilla strategioilla natsi-Saksa ja Neuvostoliitto nousivat vauhdilla maailman johtaviksi valtioiksi. Yhteisöjen nousu ja säilyminen perustuivat menneestä oppimiseen, vallitsevan arjen tuntemiseen ja tulevaisuuden käänteisiin varautumiseen.

Jos strategian laatijat eivät tunne maailman muutoksia ja kykene päivittämään strategioita, heidän yhteisönsä hukkuvat armotta maailman kehityksen ja käänteiden aaltoihin. Näin kävi niin natsi-Saksan kuin Neuvostoliiton, joiden elinkaari jäi paljon vaatimattomammaksi kuin esim. oman kaupunkimme, jolla historiaa riittää yli 400 vuoden ajalta.

Meillä luotiin aikoinaan 2030 strategia. Nyt voisi pohtia onko se päivittämisen tarpeessa vai saako se sulaa kuin hankeen virtsatut nimikirjaimet kevät auringon paahteessa. Valuvatko strategian uljaat tavoitteet ajan hautaan, kuten koripallomme menestyksen päivät?

Onko strategiassamme huomioitu Uudenkaupungin väestökehitystä, syntyvyyden romahtamista, kaupungin kiinteistömassan kasvua ja jopa korjausvelan räjähdysmäistä kasvua vanhojen kiinteistöjen hallintaan hankinnalla, huomioiko strategia valmisteille saatetun valtakunnallisen sote uudistuksen, entä takaako strategiamme lakisääteisten palvelujen turvaamisen?

Saattaako strategian härkäpäinen noudattaminen ja päivittämättä jättäminen kohdistaa veroprosenttimme dramaattisen korotuspaineen, voiko se alkaa kolm...? Miten Sinä näet tilanteen, onko strategia vain päättäjien hauskanpidon seurauksen syntynyttä sanahelinää, jolla ainoastaan rauhoitellaan kaiken rahoittajaa tavallista kaupunkilaista vai voiko strategiamme taata Uudellekaupungille menestyksekkään tulevaisuuden, kunhan vain noudatamme sitä kärsivällisesti?