Nykyinen valtuustokausi alkoi värikkäästi. Jossain vaiheessa kaupunginjohtajalle esitettiin epäluottamusta äänin 23-21. Eri vaiheiden jälkeen luottamus löytyi ja päätöksenteko on edennyt pieniä valtuuston soraääniä lukuun ottamatta tärkeissä kaupungin talouden linjanneissa äänestyksissä 43-0. Keskustan Eero Hento, Pron Heikki Wala ja Matti Ankelo ovat tulleet näyttävän räväkästi esiin vaaleja ajatellen ja onnistuneesti luoneet keskustelua.

SDP, paikallinen mahtipuolue, lähtee vaaleihin istuvan valtuuston puheenjohtajan Jaana Vasaman vetämänä. Onko puolueessa siirrytty uuteen aikaan ja minkälaisesta ajasta on kyse. Vasemmistoliitto, menetti Harto Forssin pois menon myötä, ääniharavansa. Nyt sopii kysyä, kenestä on tämän surullisen aukon täyttäjäksi, tekeekö Sanna Loven paluun vai tuleeko tohtori pelastajaksi Meksikosta?

Kokoomuksen vakaa asema lienee vaaleissa selvä, vaikka sen seniorisiivestä on kuulunut sihysoraääniä. Vihreillä tilanne näyttää surkeimmalta, kun heidän ääniharavansa Jan Vuorenlaakso, 140 ääntä 2017, siirtyi johtavaksi virkamieheksi. Persujen ja Kristillisten toivo lienee vaaliliitossa, jossa ne saavat nykyiset 2+1 paikkaa. Tässä vaalipovausta, kuinka Sinä ennakoit vaalejamme?