Aina on asioita, joiden loogisuutta ei riittävästi ymmärrä. Tässä seuraavana on kuvattuna niistä yksi, joka käsittelee U:gin kaupungin virkajohtajia. He muodostavat U:gin kaupungin virkakunnan johtoryhmän.

Nyt loppusyksyllä U:gin kaupungin ykkösvirkamies haki julkisesti jo toista työpaikkaa kaupungin ulkopuolelta. Tällä kertaa Satakunnasta maakuntajohtajan paikkaa. Erikoista asiassa oli ainakin se, että tiettävästi maakuntajohtajan tilipussi on pienempi kuin Ukin kaupunginjohtajalla nyt ja työmatkakin olisi pidentynyt 5 minuutista yli tuntiin. Tätä maakuntajohtajan työpaikkaa ennen kuusi vuotta sitten hän haki Salosta kaupunginjohtajan töitä.

Mainitusta maakuntajohtajan työstä oli kiinnostunut myös kaupungin elinkeinotoimenjohtaja. Hänenkin työmatkansa olisi pidentynyt rutkasti, mutta palkkaan olisi tullut ehkä korotus. Ukista hakeuduttiin siis oikein kunnolla, tuplamiehityksellä, Satakunnan johtopallille. Ei onnistunut.

Muualta töitä etsinyt on myös Ukin kaupungin tekninen johtaja, joka on hakenut nyt viimeiseksi Mynämäen kunnanjohtaksi. Tätä ennen hän haki Naantalin tekniseksi johtajaksi reilu neljä vuotta sitten. Jälkimmäiseen tehtävään häntä ei valittu.

Alkusyksystä U:gin kaupungin sosiaali- ja terveysjohtaja valittiin Satakunnan hyvinvointialueen sote-johtajaksi. Sotemuutoksen vuoksi Ukin kaupunkiin ei enää haettu uutta korvaavaa johtajaa.

Ukin kaupungin henkilöstöjohtaja lähti kaupungin palveluksesta Raisioon vastaaviin töihin viime vuoden kesällä. Uusi henkilöstöjohtaja aloitti Ukin kaupungilla viime vuoden syksyllä.

Reilu kuusi vuotta sitten Ukin kaupungin talousjohtaja haki vastaavaa työtä Nokian kaupungilta.

Samoihin aikoihin Ukin kaupunginarkkitehti haki Porin kaupunkisuunnittelupäälliköksi. Kumpikaan heistä ei tullut valituksi.

Miksi U:gin kaupungin johtajatason ja virkakunnan johtoryhmään kuuluvia työntekijöitä hakee jatkuvasti pois U:gin kaupungin palveluksesta? On hyvä muistaa, että jo nyt kaupungin on vaikeaa rekrytoida uusia työntekijöitä. Ovatko jatkuvat johtavien viranhaltijoiden hakuprosessit tahranneet U:gin kaupungin maineen työnantajana?

Onko kaupunginhallituksen sekä -valtuuston pikaisesti ja aiheellista vahvalla kädellä puuttua tilanteeseen, joka nostaa U:gin kaupungin säännöllisen toistuvasti ikävään julkisuuteen? Kaupunkihan kaipaa nyt jos koskaan sitä pitovoimaa, josta monet mainitut johtoryhmänkin jäsenet ovat usein muistuttaneet. 

Miten on? Onko vain odotettava, että joku huolii pois kaupungista halajavia virkajohtajiamme? Arvioita ja ratkaisuja edellisestä kehityksestä kaivataan nyt, kun kaupunki on ilmeisesti ja tosiasiassa kuitenkin ajautumassa kohti kuilun reunamia tai jäävuorta. Koska se Ukin kaupungin momentum on ja mikä se on? Kertokaa.