Tiesitkö Uudenkaupungin kiinteistömassan kasvaneen yli kymmeneksellä viimeisen vuoden aikana! Miten tässä nyt näin on käynyt? Myös näissä ao. artikkeleissa vähän lisää miettimistä kaupungin tiloista päättäville tahoille. Miten hyödynnetään vajaakäyttöiset kaupungin omistamat tilat? Niitä on paljon, niistä on yritetty päästä eroon (mm. Kalanti- ja Kasvin talo), kuitenkin niitä on ostettu ja vuokrattu lisää (a-sairaala, entinen Esko-Holvi, ilm. vihreä talo Mörnen vieressä, entinen Vanha Mestari ja Esko-Holvin viereinen liikehuoneisto).

Samalla Uusikaupunki käyttää verovaroja ainakin kahteen erikoiseen hankkeeseen niin terveyskeskukseen kuin Seikowin keittolaan. Tiettävästi vielä sataman suunnalta perustettuun kiinteistöyhtiöönkin, vanhaan tuoksuvaan halliin. Nopeasti laskien kaupungin omistamat ja lämmitettävät tilat sen kuin jatkavat kasvuaanEntä panimohalli, jonka toimintaa kaupunki takasi ja rahoitti, ostaako kaupunki sen omiin tarpeisiinsa? Avoinna ovat ainakin tarve: Tk:n remontin väistötiloille, pääkirjaston remontin väistötiloille, Pohitullin ja Viikaisten koulujen väistötiloille. Maksimissaan pelkästään väistötilojen vuokrakustannukset kohoavat miljooniin euroihin! 

Onko Uudenkaupungin tilankäyttö suunnitelmallista, mutta ainoastaan tiedotus ja viestintä ontuilevat? Onko hyvä, että kaupunki erilaisilla kiinteistöillä varautuu erilaisiin kasvumahdollisuuksiin? Tehdäänkö kaupungin kiinteistöjä koskevat hallinta-, hankinta- ja korjauspäätökset impulsiivisesti vailla kokonaiskartoitusta ja -harkintaa? Pitäisikö kaupungin luopua tarpeettomista kiinteistöistä huutokaupalla tai vaikkapa lahjoittamalla niitä kaupungin kasvua edistäviin hankkeisiin, jotta niistä veronmaksajille lankeavat kulut saadaan alhaisemmiksi? Mikä on Sinun ratkaisusi kaupungin kiinteistömassan suhteen? Vai onko ihan hyvä näin? Tuleehan sihykin laskettavaksi vielä kaupungin kiinteistömassaan.

Tässä vielä lisää miettimistä ja vinkkejä kiinteistömassan hallintaan ja hoitoon:

Kunnat haluavat jatkaa etäkoulua myös koronakriisin jälkeen

Sadattuhannet haluavat jatkaa etätöissä myös koronan kaikottua