Uudenkaupungin sanomat avasi tänään keskustan kehittämisen ja tulevaisuuden kaupunkilaisille. Aamukahvilla useat nostivat esiin artikkelin kolme kohokohtaa: Hinta 1,8 miljoonaa euroa. Autot, jalankulkijat ja pyöräilijät liikkuvat sekaisin - nopeusrajoitus autoille 20 km/h. Artikkelilla polemisoineet eivät oikein uskoneet moisen tempauksen vilkastuttavan keskustaa ja toivoivat jonkun estävän kaavailut suunnitelmat ettei keskustan uudistaminen ala, kuten artikkelissa kerrottiin, jo tulevana syksynä. Joidenkin mielestä kehittämisen kohteeksi tulisi valita tori, jossa ihmisvilinä on varsin hakusessa. Kun tori saadaan toimimaan, vilkastuttavat sinne saapuvat ihmiset muutakin keskustaa.

Taannoin lyhyt demokatukokeilu hankaloitti liikennettä kaupungissa ja osoitti, ettei keskustaan pidä puuttua kevyin eväin ja muutaman ihmisen mieltymyksen perusteella. Syntyessään monitarjontainen sihy, kaupunkilaisten olohuoneena, imaisee väkisinkin väen keskustasta, joten pahimmillaan keskustan kehittämiseen nyt kaavaillut 1,8 miljoonaa euroa muuttuvat investoinnin sijasta tulevaisuudessa selkeäksi kuluksi? On myös heitä, ketkä vetoavat käytännön esimerkkeihin siitä, että kyllä keskusta kehittyy ihan itsestään, jos kaupunkiin saadaan lisää asukkaita.

Keskustan kehittäminen tuo oivallisen piristysruiskeen kaupunkiin, joka on jämähtänyt 1980-luvun tyyliseksi. Keskustan kehittämiseen täytyy varata lisää rahaa, koska 1,8 milj. euroa on liian vähän ja pienuudellaan tekee hankkeen onnistumisen mahdottomaksi. Jos meillä on varaa sijoittaa sihyyn 100 milj. euroa, täytyy keskustan elävöittämiseenkin riittää kunnolla panoksia. Joidenkin mielestä tori ja keskusta tulisi muuttaa sihyn vuoksi parkkipaikaksi, josta nonstop-bussit kuljettaisivat uusikaupunkilaisia viihtymään heidän yhteiseen sihyolohuoneeseen; näin sihy vilkastuttaisi nykyistä kaupunkikeskustaa. Löytyy heitäkin, ketkä pitävät nykyisiä keskustan kehittämissuunnitelmia viimeisenä epäonnistumisen niittinä ja toivoo kyseisen hankkeen valmistelijoiden passittamista muualle. Miten Sinä näet Uudenkaupungin kaupunkikeskustan tulevaisuuden ja kuinka Sinä toimisit sen suhteen?