Uudessakaupungissa puhutaan harhaanjohtavasti säästämisestä, kun joku asia jätetään toteuttamatta. Unohdetaan kokonaan, että säästäminen on olemassa olevan pääoman siirtämistä syrjään, tulevaisuutta varten. Meillä säästämiseksi tulkitaan tehdyn, varoja sisältävän hankkeen, peruminen tai sen kulujen leikkaaminen eli jo alustuksen otsikko on periaatteessa väärä ja harhaanjohtava.

Säästämisen sijaan kyse on tai tulisi olla vähemmän tarpeellisten päätösten siirtämisestä tai jopa perumisesta, jotta kaupungin talous kestäisi paremmin ns. tärkeämmät investoinnit, joihin täytyy lukea ainakin kuntien järjestettäviksi sälytetyt lakisääteiset palvelut.

Sihy-hanke ja perusterveydenhoidon tilat lukeutuvat Uudenkaupungin hankkeisiin, jotka nielevät tulevaisuudessa kymmeniämiljoonia euroja yhteisiä varojamme. Miljoonia euroja tulevat nielemään mm. liikekeskustan kehittäminen ja Kaupunginlahden rannan ehostaminen. Satojentuhansien eurojen hankkeita löytyy useita, esim. skate-rata ja ilmeisesti Kalatalosta tulee vastaavan suuruusluokan hanke.

Kuinka Sinä karsisit kuluja suunnitelluista hankkeista vai jättäisitkö jotain kokonaan toteuttamatta, jotta taloutemme kestäisi mielestäsi välttämättömien hankkeiden toteutuksen ja mitkä ovat Sinun arvomaailmasi mukaiset Uudenkaupungin välttämättömät hankkeet?

Vai pyrkisitkö paikkaamaan kaupungin taloutta omaisuutta myymällä tai esim. kaavoituksen kautta lisäämällä kaupunkimme asukaslukua eli veronmaksajia? Keventäisitkö kaupunkiorganisaatiota eli kaupungin palveluksessa olevan henkilökunnan määrästä? Löydätkö edellä mainittujen vaihtoehtojen lisäksi paremman toimintakuvion kustantamaan kaupunkimme välttämättömien palvelujen ja viihtyvyyden kehittämisen?