Sun vuodatus halusi olla vahingossakaan vaikuttamatta vaalitulokseen omilla alustuksillaan. Kommenttikenttä oli vapaa ja kivasti sitä käytettiinkin. Mutta nyt on vaalit käyty, joten vauhdilla eteenpäin.

Vaaleissa kaupunkilaisista alle puolet äänesti ja persut voitti 4 paikkaa, kokoomus saalisti 3 paikkaa ja Kari Koski keräsi pottiinsa 639 äänellä äänikuninkaan tittelin. K. Kosken menestys torjui SDP:n tappion, joka kutistui yhden paikan menetykseen. SDP 13, Kok. 11, Kesk. 9, Ps 6, Vas. 2 ja Pro 2, siinä seisoo aloittavan valtuuston voimasuhteet. Näyttää siis selkeältä oikeisto 26 - vasemmisto 17.

Ainahan asioilla voi spekuloida, joten mitä mieltä Sinä olet valtuustosta ja vaalituloksesta. Uusikaupunki sai runsaasti uusia päättäjiä niin täysin uusia kuin uusvanhoja kuten Juha Aaltosen ja Java Valkosen. Nyt Kari Koskellalakin on vihdoin oma yksi ääni mahdollisessa äänestystilanteessa. Sen sijaan kansa ajoi vaaleissa hänen vanhan tukimiehensä Heikki Walan marginaaliseen asemaan.

Alkaako viimeinkin päättäjien välillä oikea avoin keskustelu- ja yhteistyökulttuuri, missä menee valtuutettujen sihyrintaman raja ja onko jotain vaikutusta sillä, että kaupunginjohtaja Atso Vainio sai uudet pomot?