Sihyn_lintuperspektiivi.jpg

Kuvalähde: Uudenkaupungin kaupungin internet-sivut

Sihy pulpahti viimeinkin julkisuuteen. Voiko kukaan väittää etteikö toteutus tule näyttämään upealta, kun se valmistuu? Sihyn kustannuksista eivät edes valtuutetut tietäne mitään varmaa ennen kesäkuuta. 43-0 syntynyt sihypäätös on nyt kaikkien nähtävillä ja se herätti niin ihastelijat kuin vihastelijat. Ehkäpä juuri nyt on sihyn aika.

Kuinka Sinä suhtaudut sihyyn? Kuinka sihy rahoitetaan vai rahoittaako se kaupungin kasvulla itsensä? Tuoko sihy parhaimmillaan vaurautta kaupunkiin vai joudutaanko sen vuoksi ajamaan alas jopa lakisääteisiä palveluja, kuten opetusta ja terveydenhuoltoa? Onko valtuuston yksimielinen sihypäätös osoitus rohkeasta tulevaisuuteen satsaamisesta ja tien avaaminen menestykseen vai onko kyse äärimmäisestä suuruudenhulluudesta ja vastuuttomuudesta?

Pitääkö kaupunkilaisten ryhmittyä tukemaan valtuuston yksimielistä sihypäätöstä vai onko kaupungin viimeinen toivo valtuuston ulkopuolisissa tavallisissa uusikaupunkilaisissa, jotka voivat valituksilla estää sihyn syntymisen? Kuinka Sinä asemoit itsesi sihykenttään ja mitä suosittelet sihyn suhteen?