20210802_093924.jpg

Mitä täältä verhojen takaa uusikaupunkilaisille paljastuu?

Vaalien alla luvattiin muutosta Uuteenkaupunkiin. Mutta miltä videolta katsottuna muutos näytti ensimmäisessä valtuuston kokouksessa, kun kukin puhuja vuorollaan ylikorrektisti artikuloiden esitti asiansa. Toiveita ja kauniita alustuksia kuultiin. Pilvilinnojako?

Nyt ensimmäisestä hallituksen kokouksesta sitten kuullaan, onko muutoksen tuulista tietoakaan vai oliko lähes kaikki vaaleja edeltä puhe ja kirjoittelu tavanomaista vaaliproosaa vai -potaskaa. Vähän jäi toki valtuustolta ei julkisuuteen- paikkoja jaettavaksi hallituksellekin. Paikkajaot menevät varmasti tuttuun tyyliin mulle sulle ja pienille muruset!

Erityinen näytön paikka hallitukselle tulee Vihreästä talosta, johon muutto siirtyy jälleen. Ilmeisesti Suomen säännöksistä tietämättömät rakentajat ovat töhrineet hammashoitolan kalustoa ja muuta aineistoa. Muuttopakattuja tavaroita on jo vahingoittunut. Tästä aiheutuu taas viivettä ja kuluja!

Kuka nämä kulut maksaa? Yleensä myöhästymisen maksaa rakentaja, mutta Uudessakaupungissa Vihreän talon tapauksessa tämä on ollut päin vastoin. Mitä enemmän rakennus myöhästyy, sitä enemmän kaupunki ja etenkin kaupunkilaiset maksavat kiinteistön omistajalle. Muutto uusiin tiloihin on viivästynyt jo useita kuukausia ja syyksi on tarjottu koronaa ja materiaalien toimitusvaikeuksia. Nämä syyt eivät pidä paikkaansa!

Kuka tätä terveystoimen rakentamista ohjaa, valvoo ja hyväksyy kaikki selitykset ja myös kustannukset? Vihreä talo ei ole ainoa murheenkryyni entisen piirimielisairaalan alueella. Siellä muhii erinäisiä ongelmia niin niiden erivärisissä rakennuksissa, käyttäjissä ja myös omistajissa.

Käykö niin Vihreä talon kuin A-sairaalan kohdalla niin, että sopimusten mukaiset työt valmistuvat vasta valtakunnallisen soteratkaisun tullessa voimaan. Siihen saakkako mainittujen rakennusten käyttäjät hakevat väistötiloissaan uusia väistötilahuoneita naapureista, rakennusten eri kerroksista ja väistelevät vuotoämpäreitä, pölyltä muoviseinillä eristettyjä vastaanottohuoneita, peruuttelevat ja siirtelevät tulevaisuuteen asiakkaille jo annettuja hoito- ja vastaanottoaikoja? Tätäkö on uusikaupunkilainen terveydenhoidon arki?

IMG-20200723-WA00002.jpg

Jatkuuko sama tahi edellä kirjoitettu edelleen, maanantain hallituksen kokous näyttää sen suuntaa. Muistammehan, että lain mukaan, kaupunginhallituksen yksi päätehtävistä on kaupungin taloudesta vastaaminen. Ei tuhlaamisen jatkaminen!